Suroviny:
1 kg krůtího masa(je šťavnatější, ale může být i kuřecí)
200 g škrobu
4 až 5 vajec podle velikosti
půl kila cibule
olej na smažení
koření: 1 sáček staročeského koření, sůl, majoránka, pepř, drcené nové koření
Postup:
Ve velké míse rozmícháme vejce se všemi přísadami koření, poté přisypáváme škrob tak dlouho dokud nevznikne husté táhlavé těsto. Až je těsto hotové dáme do mísy vždy plátek masa na to kolečka cibule a opět maso cibule dokud vám nedojde maso a pěkně promícháme ať je těsto všude.
takhle pěkně nechte maso hodinu nebo klidně i přes noc odležet v lednici |
Tipy: smažte opatrně ale rychle ať se těsto nezačne pálit
pokud vám dojde škob nenahrazujte ho mouku, to pak není vůbec dobrý
Žádné komentáře:
Okomentovat