neděle 23. června 2013

Cizrnová polévka

Suroviny:
 

1,5 l vroucí vody
500 g cizrna
6 velkých brambor
2 cibule
1 velký pórek
1 kelímek 12 % smetany
1 zeleninový bujón (kupte bez průmyslově ztuženého tuku!!!)
Koření: sůl, pepř, chilli, mletá sladká paprika, mletá pálivá paprika

 Postup:

Večer si dáme cizrnu do vody a necháme přes noc změknout. Druhý den cizrnu scedíme a necháme v míse. V hrnci si na másle osmahneme do zlatova cibuli a pak přidáme 1 lžicí mleté pálivé papriky a 4 mleté sladké papriky a osmahneme a pak přidáme 1,5 vroucí vody a 1 zeleninový bujón. Poté přidáme cizrnu a na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, přidáme trochu chilli a vaříme do měkka.Až je vše měkké přidáme nakrájený pórek a po 5 minutách polovinu přendáme do misky a rozmixujeme a vrátíme zpět do polévky. Přidáme smetanu, chvíli povaříme a je hotovo.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat