neděle 23. června 2013

Fazolová polévka

Sytá polévka, kterou si můžete dát i místo hlavního chodu.

Suroviny:

200 g červených fazolí
1 plechovka loupaných rajčat v celku
6 velkých brambor
3 velké zelené papriky na vaření
2 nožičky pikantních kvalitních klobásek
1 cibule
Koření: sůl, pepř, drcený kmín a celý kmín

Postup:

Fazole dejte do vody přes noc namočit a přidejte trochu celého kmínu. Druhý den fazole scedíme a dáme do nové vody a na plotnu vařit, přidáme na kostičky nakrájenou papriku a brambory, po chvíli přidáme nakrájená rajčata z plechovky a pozvolna vaříme,osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Mezi tím si na pánvičce osmahneme cibulku a opečeme na kousky klobásky. Až je krásně opečená přidáme do polévky, asi 10 minut ještě povaříme ať všechny chutě rozvoní polévku a je hotovo. Polévku není potřeba ničím jiným dochucovat ani zahušťovat jelikož surovin je dost a to polévku samo zahustí.

Tip: pokud dáváte přes noc fazole namočit, tak k nim přidejte celý kmín,  zmírní se tak "plynový:-)" efekt. A také je pak vařte s kmínem a nebo majoránku. Zmírní se tak množství oligosacharidů, jež je důvod zmíněného efektu.

Žádné komentáře:

Okomentovat