Zdravě si připravíme tuhle úžasnou pochoutku. Všichni se budou oblizovat až za ušima.
Suroviny:
1 balíček mletého masa ze 100 % plece (koupíte v Lidlu) opravdu tam není
tolik tuku a bůhví čeho jako v těch mixech mletého a nebo si nechte u
řezníka pomlít maso dle chuti
2 červené cibule
2 balíčky hambergerových housek
1 balíček delikatesní uzené slaniny od Dulana.
1 balíček plátkového sýru čedar
5 kyselých okurek
trochu strouhanky - čerstvé
trochu francouzské kremžské hořčice a barbecue omáčky
Koření: sůl, pepř, majoránka,
Postup:
Maso smícháme s trochou soli, pepře a majoránky a jedním vajíčkem a
přidáme trochu strouhanky, ať to pěkně drží a vytvarujeme krásné
placičky. Fígl je dělat placky na malé domácím grilu nebo jak jsou u
toustovače grilovací plotýnky tak dělat na nich. Nechat rozpálit a
pomazat troškou oleje a přidáme placičky, přiklopíme a děláme určitě
každou tak 20 minut. Fígl je v tom, že na pánvičce se placky smrsknou a
jsou to spíš koule a do hamburgeru ne moc vhodné a takhle na grilu
zůstanou krásně šťavnaté, ale hlavně placaté a málo tučné.
Na pánvičce si uděláme slaninu a opečeme housky.
A klademe následovně - na spodek housky dáme trochu kremžské hořčice a
barbecue omáčky a pak dáme maso, slanina, cibule, okurek a sýr a na
horní housku taky dáme kremžskou hořčici a barbecue omáčku a je to.
Žádné komentáře:
Okomentovat