středa 9. října 2013

Gnocchi s grand padanou a špenátem

Suroviny:

100 g sýru grana padano (koupila jsem v Lidlu),ale po druhé jsem použila speciální tvrdý kozí a kravský sýr a chuť byla dobrá, sedla mi k tomu
celý balíček gnocchi
500 g listového špenátu
hrst čerstvé bazalky
2 stroužky česneku
trocha olivového oleje
250 g cherry rajčátek jako příloha

Postup:

Nejdřív si podle návodu uděláme gnocchi. Až jsou hotové tak je slijeme a necháme chvíli být. Nejdřív si připravíme omáčku na gnocchi. Takže vemte si hmoždíř a do něj dejte trochu bazalky 2 prolisového stroužky česneku a trochu olivového oleje a vše pořádně rozmačkáme na kaši až je hotovo také necháme odpočinout a jdeme na to hlavní. Na pánvičku dejte olivový olej a nechte rozpálit, poté přidejte špenát a až je roztavený přidejte sýr a míchejte a míchejte opět do roztavení, asi po 10 minutách přidejte gnocchi a opět pořádně míchejte, ale stačí chvíle. Na závěr přídejte omáčku z hmoždíře, ale malou trochu v něm nechte. Až je vše krásně spojené můžete vypnout. K podávání si připravíme rajčátka. Pořádně rajčátka omyjeme a poté je vykoupeme ve zbytku omáčky z hmoždíře, chuť česneku a bazalky mi k nim opravdu sedla.



Žádné komentáře:

Okomentovat