neděle 23. června 2013

Svíčková na smetaně

Suroviny:

1 Kg hovězího masa
350 g mrkve
350 g celeru
350 g petržele
1 smetana na vaření 33%
koření: bobkový list, nové koření, celý černý pepř,
ocet
citron
hořčice

Postup:

Nakrájenou mrkev, celer, petržel přidáme do mísy k celému kusu masa a pořádně proložíme kořením a pokapeme citronem. Kořením nešetříme!!!Mísu zakryjeme pokličkou a vše dáme uležet přes noc do lednice. Druhý den vyndáme maso a na pánvičce ho zatáhneme a poté ho dáme do hrnce s vodou se zbytkem zeleniny a kořením. Po hodině a půl maso dáme do mísy dopéct do trouby a pečlivě podléváme. V hrnci se vytvořil krásný vývar a vše rozmixujeme, ale vyndáme bobkový list. Čím víc zeleniny máme tím hustější omáčku dostaneme. Takže se nebát jí dát hodně a už nedohušťujeme jiškou. To nedělejte. Až je vše rozmixované přivedeme opět k varu a přidáme pomalu smetanu a poté přidáme celý citron, lžičku octa a 5 až 8 lžic plnotučné hořčice (množství hořčice záleží na vaší chuti). A teď už jen podávat a dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat