Suroviny:
1 Kg hovězího masa
350 g mrkve
350 g celeru
350 g petržele
1 smetana na vaření 33%
koření: bobkový list, nové koření, celý černý pepř,
ocet
citron
hořčice
Postup:
Nakrájenou mrkev, celer, petržel přidáme do mísy k celému kusu masa a
pořádně proložíme kořením a pokapeme citronem. Kořením nešetříme!!!Mísu
zakryjeme pokličkou a vše dáme uležet přes noc do lednice. Druhý den
vyndáme maso a na pánvičce ho zatáhneme a poté ho dáme do hrnce s vodou
se zbytkem zeleniny a kořením. Po hodině a půl maso dáme do mísy dopéct
do trouby a pečlivě podléváme. V hrnci se vytvořil krásný vývar a vše
rozmixujeme, ale vyndáme bobkový list. Čím víc zeleniny máme tím
hustější omáčku dostaneme. Takže se nebát jí dát hodně a už
nedohušťujeme jiškou. To nedělejte. Až je vše rozmixované přivedeme opět
k varu a přidáme pomalu smetanu a poté přidáme celý citron, lžičku octa
a 5 až 8 lžic plnotučné hořčice (množství hořčice záleží na vaší
chuti). A teď už jen podávat a dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat