neděle 23. června 2013

Téma k 23. 6.

K zamyšlení

Téma poslední doby je naučit čechy líp vařit. Když se dívám jen na prostřeno tak nestačím žasnout co vše jsou lidé schopni uvařit a z čeho to je hrůza. Samí rýpalové co vaří z těch známých "chuťovek. Přikláním se k tomu naučit čechy líp vařit a změnit pohled na vaření. Už jen to, že jsme odpad Evropy mluví samo za sebe. Zavinila to politika nebo mi sami lidé?Odkud se vzalo to, že nás mají za odpad Evropy a čím je dáno, že zde jsou potraviny, které jsou buď drahé a kvalitní a nebo levné a nekvalitní a proč jinde mají levné a kvalitní? Politka? Hloupost českého národa? Obě dohromady, tedy vychytralost ostatních zemí a blbost čechů?
 
    Vařte ze sezónních surovin, nepoužívejte tolik soli (citace - „V průměru Češi denně spotřebovávají devět až 12 gramů soli, ale doporučená maximální denní dávka je pět až šest gramů. Zbytečně jídla přisolujeme a neuvědomujeme si, že sůl je jedním z rizikových faktorů vysokého krevního tlaku,“ osvětlil příčiny vzniku vysokého krevního tlaku profesor Karel Horký z II. interní kliniky kardiologie a angiologie Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.) nekonzumujte tolik tuků a už vůbec ne ztužený rostlinný tuk. A také se vyhněte instantním surovinám a používejte čerstvé. A další je trend "babica" nemáte mrkev tak tam dejte hrášek a podobně. Mějte úctu k tomu co vaříte a když už vaříte podle receptů z kuchařek tak dodržujte postup a suroviny.

1 komentář:

  1. Babica uvari ze všeho :D ale s nazvem jidla to pak nema nic společného, protože přísady uplně změní.. to je hrozněj matlal.. Souhlas s tebou ve všem;-)

    OdpovědětVymazat