pondělí 22. července 2013

Kung pao

Suroviny:

500 g kuřecího masa nebo krůtího, to použila já a bylo to vynikající
hrst arašídů
čerstvý nastrouhaný zázvor dle chuti, ale minimálně 2 lžíce
5 stroužků česneku
jarní cibulka
100 g škrobu
1 červená paprika
1 sklenice bambusových výhonků (já koupila taky v lídlu v asijský týden, ale dá se běžně sehnat např. v globusu)
lžíce cukru
6 lžic sojové omáčky(použila jsem tu co prodávají v lidlu v asijský týden, opravdu dobrá a chuťově výraznější víc se hodí do tohoto jídla)
6 lžic vinného octa
chilli papričky podle vaší chuti

Postup:

Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy a přidáme 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíci zázvoru a 50 g škrobu, promícháme a necháme odležet. Do druhé misky dáme zbytek škrobu, zázvoru, lžíci cukru, sojové omáčky, všechen česnek, trochu vinného octa a chilli papričky a vše promícháme. Poté si nakrájíme červenou papriku a jarní cibulku. Až je vše nakrájené dámé do hluboké pánve olivový olej až je rozpálená přidáme maso a zbytek směsi a necháme zatáhnout a poté přídáme papriku, celou sklenice bambusových výhonků, ale vodu tam nedávajte. Zceďte to ať omáčka nemá chuť jen po tomhle. Dále dáme jarní cibulku(trochu si necháme na posypání hotového jídla na talíři), necháme dusit a asi po 10 minutách přídáme omáčku, kterou jsme si předem připravili a arašídy a zakápneme asi 5 lžícemi vinného octa a zalijeme asi litrem vroucí vody nebo kuřecím vývarem pro větší množství omáčky. Vše necháme vařit až do změknutí tak 30 minut. Podáváme s jasmínovou a nebo kulatozrnou rýží.











Žádné komentáře:

Okomentovat