pondělí 22. července 2013

Pruhovaná roláda s ananasem

Suroviny:

65 g cukru krupice
4 vejce
100 g hladké mouky
špetka soli
4 lžíce kakaa
1 kelímek mascarpone
1 kelímek smetany ke šlehání
6 plátků kompotovaného ananasu
kvalitní hořkou čokoládu na ozdobu

Postup:

Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh, žloutky zase umíchejte s cukrem. Ke žloutkům přidejte mouku a pomalu přidávajte sníh, zlehka stěrkou vše spojte v krásné nadýchané těsto. Polovinu oddělte stranou a do zbytku přidejte kakao. Plech vyložte pečicím papírem a těsty naplňte silnější igelitové sáčky.
  Odstřihněte růžek u kakaového těsta a na plech s pečicím papírem stříkejte šikmo pruhy, v rozestupu asi 1,5 cm. Mezery pak obdobně vyplňte světlým těstem.
Roládu vložte do trouby a při 180 stupňích Celsia pečte asi 8 minut. Po upečení piškot rychle, ale opatrně smotejte a nechte vychladnout. Mezi tím smíchejte mascarpone, vyšlehanou smetanu a ananas nakrájený na kostičk. Roládu opatrně rozbalte a potřete náplní a posypejte nastrouhanou čokoládou a zpět zabalte.

Triky - Než dáte pečící papír na plech tak ho pořádně namočte ve studené vodě a opatrně vyždímejte a vložte zpět na plech. Upečená roláda je pak vláčnější a oddělovala se mi líp od papíru.( nemám tak kvalitní troubu takže se mi ani těsto vůbec nepřipálí)





Žádné komentáře:

Okomentovat