pondělí 22. července 2013

Zapečený lilek podle Z. Pohlreicha

Suroviny:

2 velké lilky
100 g řeckého sýru fetu nebo já použila řecký sýr z lidlu
2 velká rajčata
1 cibuli
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
trochu čerstvé petrželky (nemusí nutně být, ale pokud ji zrovna máte tím lépší to bude)
hrst čertvé bazalky
30 g sýru grand padana(zakoupila jsem v lidlu v běžném sortimentu)

Postup:

V pánvi na olivovém oleji orestujte lilek, jakmile je dozlatovat opečený, přendejte ho na talíř.
Cibuli orestujte na troše olivového oleje doměkka, přidejte česnek a pokračujte v restování ještě minutu.
Orestovanou cibulku s česnekem dejte do mísy, přidejte nasekaná čerstvá rajčata, nakrájený sýr a bylinky. Dobře promíchejte.
Vzniklou směs naneste na plátky lilku, zabalte a posypte sýrem grand padana.
Vložte pekáček do předehřáté trouby a pečte 10 minut.
Servírujte teplé.



Žádné komentáře:

Okomentovat