sobota 28. září 2013

Ledová čokoláda

Podíváte se na složení, když si kupujete ledovou čokoládu? Ne? Tak to zkuste a asi budete překvapeni co vše tam je.

Ale pokud chcete kvalitní vynikající ledovou čokoládu ani nemusíte chodit daleko, stačí si ji vyrobit doma a zde máte recept.

Suroviny jsou velice jednoduché. Takže např. v DM drogerii seženete kokosový olej, který budete potřebovat. Tento olej je vynikající i na tělo, vlasy a také do pečení(google ví vše, tak můžete prostudovat:-)). A dále si kupte 3 kvalitní čokolády, čím lepší tím lepší bude váše ledová čokoláda. Já zvolila bílou, hořkou a mléčnou. Jo a pokud vás zajímá něco o čokoládě mrkněte na moje téma dne.
Takže můžeme začít.

Suroviny: kokosový olej stačí 100 ml na 3 čokolády po 100 g
                 3 kvalitní čokolády podle chuti

Postup:
Čokoládu rozlámejte na kostičky a dejte do misky, tu vložte do mikrovlnky a na 8 sekund zapněte, pak vyndejte zamíchejte a zase zpět do mikrovlnky a tak to opakujte až bude čokoláda rozpuštěná pak přidejte 1/3 kokosového oleje zamíchejte a dejte zpět na 2krát 8 s do mikrovlny, aby byla čokoláda hladká a je hotovo, pak to stačí dát do formiček a nechat v lednici zatuhnout. Pak doporučuji to zabalit třeba pěkně do alobalu jako já, aby to návštěva a rodina měla jak jíst a nebyla celá od čokolády.


Žádné komentáře:

Okomentovat