sobota 28. září 2013

Palačinky s javorovým sirupem

Suroviny:

140 g hladké mouky
140 g polohrubé mouky
1 lžička sody
50 g cukru krupice
špetka soli
2 vejce
550 ml podmáslí
55 g rozpuštěného másla
1 vanilkový cukr nebo 1 lžička pravého vanilkové extraktu
máslo, tvaroh k podávání a trochu růžových hroznou, dobrá kombinace a udělají tohle jídlo ještě lepší

Postup zná asi každý a je velice jednoduchý. Takže v jedné misce smíchejte všechny suché suroviny a v druhé všechny řídké a pak tyto směsi dejte dohromady a dobře zamíchejte, malé hrudky v těstě nejsou na škodu. Až je vše zamíchané tak nechte těsto hodinu odpočinout a můžete smažit. Rozpalte pánev a zlehka ji pomažte máslem(smažení na másle není zdravé, tak se tomu vyhýbejte, ale jednu vyjímku za rok můžete udělat zvlášť když jde o něco tak dobrého). Těsto naběračkou nalejte na pánev a samo těsto nechte roztéct po pánvi ať si udělá svůj tvar a pěkně smažte a palačinky krásně voní máslem. Pak je pěkně vrstvěte na sebe a na vrch je zakápněte javorový sirupem a přidejte sladký tvaroh, hrozny a může podávat. Mě stačili tři na sobě abych byla přecukrovaná, ale stojí to za to, jelikož je to parádní.

Tip: pokud děláte palačinky tak všechny suroviny by měli mít pokojovou teplotu a když použijete 500 ml mléka tak 100 ml dejte do mikrovlny tak aby bylo mléko o trošku teplejší než to zbylé  a dejte zpět do těsta a když ještě necháte těsto chvili odpočinout než začnete smažit, budou palačinky krásně nadýcháne a taky se mi netrhali a pěkně drželi tvar.


Žádné komentáře:

Okomentovat