neděle 3. listopadu 2013

Dršťková bez drštěk

Suroviny:
500 g hlívy ústřičné
3 velké cibule
3 stroužky česneku
trocha sádla nebo olej na smažení
Koření: 2 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžíce pálivé mleté papriky, sůl, pepř, hodně majoránky

Postup:

Hlívu opláchneme a nakrájíme na kostičky. cibuli taktéž. Vezmeme si hrnec, vložíme do něj olej nebo sádlo a přídáme cibuli a smažíme tak dlouho až je cibule pořádně zesklovatělá, přídáme mletou pálivou a sladkou papriku dle uvedéno množství, až je osmažená přídáme 1 l vroucí voudy, nakrájenou hlívu a 1 kostku tekutéhohovězího bujónu(ten mi příjde nejlepší) nebo místo vody 1 l vývaru, osolíme, opepříme podle chuti. Vaříme tak 20 minut a poté přídáme prolisovaný česnek a majoránku a dalších tak 10 minut vaříme. Já vaříla v menším hrnci(má asi 3 l až 3,5 l objem) podávala s krutony takže polévku nemusím zahušťovat, tak záleží na vás pro co se rozhodnete, ale přeji dobrou chuť. Je to taková falešná dršťková, protože opravdu má podobou chuť jako dršťková a suroviny až na hlívu jsou stejné.



Žádné komentáře:

Okomentovat