středa 3. září 2014

Nadýchaný moučník s oříšky a rozinky

Suroviny:

150 g hladké mouky
150 g cukru krupice
5 vajec
5 lžic oleje
špetka soli
2 lžíce holandského kakaa
1 tabulka hořké čokolády, já použila 70 %
200 g oříšků, dle chuti, dala jsem směs z lidlu ve které byli i rozinky ale bohužel ta už se neprodává, ale mají i jiné směsi. záleží jakou máte oblíbenou vy
100 g rozinek
Karamel: 200 g cukru krupice

Postup:

Úplně na začátek si ve food processoru na menší kousky rozdrtíme oříšky spolu s rozinky a čokoládou.
Dále si vezmeme těch 5 vajec a oddělíme žloutky od bílků(bílky dáme do větší mísy ať se pak pěkně šlehají a následně míchá směs), Pokud se Vám to podaří, máte vyhráno, zbytek je už jednoduchý. Až máme pouze bílky, přidáme všechen cukr a špetku soli a vyšleháme do tuha. Do tuhého sněhu přídáme žloutky a pomalu stěrkou promícháme, dále přídáme po lžičkách olej a opět mícháme a dále postupně přímícháme prosátou mouku s kakaem. Až je vše promícháne směs dáme do plechu na pečení, který jsme si předtím vyložili pečícím papírem. Směs rovnoměrně rozetřeme a posypeme kousky oříšků, rozinek a čokolády. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 ° asi 10 minut. Buchtu po upečení dáme vychladnout a můžeme připravit karamel. Pro někoho horor a pro někoho balada, každopádně když né na poprvé tak na podruhé se karamel podaří. Důležité je, že jakmile začne karamel tmavnout a cukr je rozpuštění byď ne docela stáhneme kastrůlek z plotny. Hotový karamel lžičkou potaháme po moučníku. Dáme vychladnout a můžeme podávat. Úspěch zaručen.

Žádné komentáře:

Okomentovat