neděle 3. listopadu 2013

Zelenino-masová bašta

Suroviny:

500 g hovězího masa (zadního)
100 g anglické slaniny
2 velké cibule
300 g světlých zelených paprik
1 červená paprika
200 g rajčat
250 g lesních hub a nebo žampionu
Koření: sůl, pepř, mletá sladká paprika, 1 muškátový oříšek

Postup:

Nejdřív vše nakrájíme na kostičky, jelikož to je nejpracnější. Tedy nakrájíme na kostičky, slaninu, cibuli a maso a zeleninu s houbama až se bude vařit maso. Nejdřív dáme do hrnce v kterém budeme baštu vařit olej a cibuli a počkáme než cibule zezlátne, pak přidáme slaninu a opět necháme chvíli smažit, poté přídáme 3 lžičky mlété červené papriky, po asi 3 minutách přídáme maso, zatáhneme ho, pak přídáme 1 l vroucí vody, osolíme, opepříme a necháme dusit. Mezitím co se maso dusí pokrájemí všechnu zeleninu a houby a přídáme k masu, a také zalijeme další vroucí vodou podle potřeby a dusíme a dusíme. Vaříla jsem baštu tak hodinku a půl na středním stupni do úplného změknutí. Na konec přídáme nastrouhaný muškátový oříšek, ještě tak 5 minut povaříme a můžeme vypnout, bašta je hotová a podáváme s rýží.


Žádné komentáře:

Okomentovat