neděle 3. listopadu 2013

Meruňky pod peřinou

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 hrnek mléka
0,5 hrnku oleje
2 vejce
velká hrst meruňek nebo jiného ovoce podle chuti a sezóny

Peřinka: 4 bílky, 100 g kokosu, 150 g cukru

Postup:

Velice jednoduchý postup, všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a pořádně promícháme. Poté nalejeme do předem vymazané a vysypané formy na pečení. Těsto poklademe půlkami meruňek a teď si přípravíme peřinku. Takže bílky vyšelháme a postupně do něj přídáváme kokos a cukr až jsou bílky tuhé nalejeme na těsto a meruňky ať mají pořádnou peřinu a dáme péct do předem vyhřáté trouby tak dlouho až je buchta krásně zlatá, přibližně tak 20 minut. Buchta je rychle hotová tak pozor ať se vám nepřipálí.

Žádné komentáře:

Okomentovat