neděle 3. listopadu 2013

Mořský vlk

Suroviny:

2 mořské vlky na 2 porce :-) záleží na vás kolik jich budete péct
1 citron
250 g cherry rajčátek
trocha olivového oleje
Koření: sůl,čerstvý rozmarýn, tymián, bazalka nebo může být sušený nebo lze nahradit provensálkým kořením

Postup:

Ryby umyjeme, osušíme a dáme do mísy na pečení. Celé je mírně osolíme a pokapeme citronem i vevnitř, tak 3 malé měsíčky citronu poklademe vedle ryb. A teď si příprávíme směs na pomazání. Do misky dáme trochu olivového oleje a pokrájené koření a nebo sušené a vše promícháme. Dále si vezmeme mašlovačku a rybičky pořádně směsí pomažeme i vevnitř a kořením nešetříme, jen solí, té uberte. Ve zbytku směsi vykoupeme umytá rajčátka a přídáme vedle rybiček a vložíme do předehřáté trouby. Zaleží na vaší troubě, já pekla 40 minut abych měla jistotu, že jsou ryby opravdu hotové a musím říct - zkuste mořského vlka je vynikající. Já ho koupila v lidlu, kde teď každý čtvrtek mají nějaké čerstvé ryby,takže si určitě vyberete a pochutnáte. Dobrou chuť



Žádné komentáře:

Okomentovat