středa 3. září 2014

Vepřové maso plněné sýrem a hlívou ústřičnou

Suroviny:

6 plátků vepřové pečeně
6 velkých plátků sýrů gouda
2 cibule
200 g hlívy ústřičné
4-6 stroužků česneku
Koření: sůl, pepř

Postup:

Možná Vás překvapuje kombinace masa a hlívy, ale vězte, že kombinace je dobrá, ba přímo vynikající. Takže jako první si očistíme hlívu a nakrájíme ji na menší kostičky, vložíme na chvili do misky a jdeme se věnovat cibuli a česneku, čili je očistíme a nakrájíme na libovolné tvary, česnek nemusíte vymačkávat stačí to udělat jako alá mistr, tedy stroužek česneku silným nožem rozmačknout a nasekat na kousky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, poté vložíme česnek s cibulí a restujeme, po chvili přidáme hlívu a restujeme tak 10 minut. Mezitím si naklepeme maso na velké plátky ať se nám ty rolky pěkně balí. Připravené maso osolíme, opepříme, na každý plátek masa poklademe plátek sýru a na vrch dáme směs z hlívy. Nedávejte směsi moc ať se to dá pěkně zabalit. Zabalíme do ruličky a propíchneme po stranách párátkama ať směs neutíká ikdyž stejně bude, ale to neva bude jí uvnitř dost a na chuť to nemá vliv. Takto zatočené rolky vložíme do pekáčku a vedle poklademe zbylou směs z hlívy, podlejeme trochou vody a dáme péct do trouby tak na 30 až 40 minut na středním stupni, mám plynovou trouby :-) vy s elektrickou pečte tak jak jste zvyklí péct vepřové maso až do měkka. Jako přílohu můžete mít brambory, hranolky, ale hodí se i k rýži.

Žádné komentáře:

Okomentovat